Skip to content Skip to footer

Tapety do každého priestoru.

Tapety už zďaleka nie sú to ako si ich veľa z nás pamätá z detstva. Dnes jednoznačne patria k top dizajnérskym prvkom v interiéri. Majú  viacero výhod  a to najmä vďaka svojim úžitkovým vlastnostiam- sú svetlostále či spríjemnia a zútulnia priestor. Zobrazujú širokú škálu tém a vzorov, od klasických ornamentálnych až po moderné, geometrické, motívy prírody a čoraz viac obľúbené imitácie stierok, textilných prevedení, alebo betónu.

Štruktuálne zloženie novodobých tapiet umožňuje jednoduché odstránenie a podporuje experimentovanie. Dnes je škála produktov aj materiálového spracovania široká. Vyberať si môžeme z rôznych typov a materiálov:

Vinylové tapety sú vďaka svojej povrchovej vrstve obľúbené hlavne z praktického hľadiska. Sú totiž odolnejšie a čistiteľné. Plastickejšie a dostupné v nekonečných vzorových a farebných prevedeniach.

Vliesové tapety – výrabané z netkaného textilu dodajú stene dávku luxusu. Hlavne ak sa v tapete použijú trblietky či iné odlesky.

Textilné tapety sú obľúbené vďaka svojej mäkkosti, zútulňujú a spríjemnia miestnosť v ktorej sú použité. Vyrábané sú z tkaného textilu.

Akustické tapety vylepšujú akustiku danej miestnosti. Zvuk lepšie pohlcujú, a tak nedochádza k ozvene Vhodné do kancelárií, ale aj bytových interiérov kde potrebujeme odhlučniť priestor.

Projektové tapety sú vinylové tapety vyššej gramáže, čím zabezpečujú odolnosť stene a svojou väčšou šírkou v porovnaní s rolkovými tapetami eliminujú počet spojov na stene.

Okrem špecifického zatriedenia tapiet sa dnes už môžeme baviť najmä o miliónoch dizajnoch. To nám dáva voľnosť vo vytváraní interiéru ako takom. Výrobcovia tapiet napredujú míľovými krokmi v ich technických špecifikáciách čo nám umožňuje použiť tapety už aj do kúpeľní či iných vplyvmi záťažových miestností.

Väčšina firiem ponúka atypované riešenia, kedy vám váš vzor vytlačia presne na rozmer vašej steny. Nemusíte sa tak báť, že obrázok bude príliš veľký alebo nebude sedieť tak ako by ste si predstavovali. Interiérové štúdiá vám ponúknu montáž a vaša stena sa v priebehu pár hodní zmení na umelecké dielo

A taktiež netreba zabúdať ani na našich najmenších. Tapety do detských izieb sú výbornou variantou kedy nahrádzajú obrázky, spríjemňujú prostredie a okrem toho podnecujú deti k hre. Na výber je veľa vzorov pre dievčatá aj chlapcov. Ktoré si dokážete dokonca aj farebne prispôsobiť vášmu interiéru.  Naši dodávatelia poskytujú aj závesy v daných vzoroch alebo farebných prevedeniach a ako bonus u nás v štúdiu vám ich dokážeme ušiť priamo na mieru.

Ak ste si práve povedali , že by váš interiér potreboval zmenu.  Neváhajte nás navštíviť. Radi vám predstavíme portfólio tapiet a poradíme s výberom .

Kontaktujte nás

    Kontaktujte nás