Skip to content Skip to footer

Poľsko je štvrtým najväčším vývozcom a šiestym najväčším výrobcom nábytku na svete. Poľský nábytok sa exportuje najmä do krajín Európskej únie, no mimo EÚ sú to práve Spojené štáty kam smeruje nábytok. Minulý rok napríklad vyviezli poľské firmy do USA nábytok v hodnote 334 miliónov eur.

Podľa Centrálneho štatistického úradu GUS v Poľsku pôsobí viac ako 27.000 nábytkárskych firiem, väčšinou mikropodnikov a malých podnikov. Dohromady zamestnávajú približne 151.000 ľudí, pričom 90 % ich celkovej produkcie sa vyváža

Niektoré firmy predávajúce nábytok z poľska tu na Slovensku si vybudovali povesť, ktorá žiaľ pošpiňuje všetky firmy vyrábajúce nábytok v Poľsku. Práve preto v slovákoch vznikli predsudky a tak častokrát odmietnu produkt vysokej kvality a perfektného dizajnu, na úkor domnienky, že sa jedná o nekvalitný a lacný prodkut.

Dovoľte nám tieto predsudky zbúrať tým, že vám predstavíme výrobcov nábytku z Poľska s krásnym prepracovaným dizajnom a hlavne vysokou kvalitou a priamo úmernou cenou.

Značka Nobonobo

Nobonobo je poľská značka so sídlom v Łodygowiciach. Od začiatku sa spoločnosť zameriavala na výrobu vysokokvalitného čalúneného nábytku, najmä pohoviek. Všetky produkty navrhujú najlepší dizajnéri a architekti z Poľska, ale aj celej Európy.
Všetok čalúnený nábytok sa vyrába v závode v Łodygowiciach a vyrábajú ho špecializovaní remeselníci. Sedacie súpravy Nobonobo vďačia za najvyššiu kvalitu a precíznosť spracovania ich jedinečnej, majstrovskej zručnosti. Pri výrobe dbajú na prírodné prostredie, používajú drevo z certifikovaných zdrojov a väčšina komponentov pochádza z miestnych zdrojov.
Ich modely sú dostupné vo vybraných predajniach nábytku po celom Poľsku, takisto ale neustále rozširujú distribúciu aj na zahraničné trhy.

Pohovka Wadi

Nezávislá značka kvality pre najlepšie poľské realizácie pohoviek Wadi je jasným potvrdením ich estetických a funkčných hodnôt. Je tiež dôkazom, že Nobonobo patrí do skupiny inovatívnych značiek v poľskom dizajnérskom priemysle.

Kolekcia Wadi obsahuje dvoj- a trojlôžkovú pohovku, kreslo a puf. Bez ohľadu na priestor, Wadi mu nebude dominovať a stane sa výrazným prvkom interiéru.

Kreslo UNI má všetky atribúty dobrého dizajnu: pohodlne sa na ňom sedí, ľahko sa udržiava, je odolné a zároveň vyrobené z recyklovateľných materiálov. UNI je univerzálne a viacúčelové kreslo, ktoré sa hodí do bytov, vidieckych domov, kaviarní aj kancelárií. Skvele sa uplatní aj na terase alebo v záhrade. Môžete z neho pohodlne vstať, ale pravdupovediac, budete to robiť neradi.

Szyszka design

Začínali v roku 2014 v garáži prenajatého študentského bytu a skúšali predávať nábytok na aukčných portáloch. Ale rovnako začínal aj Google, a tak ako rýchlo porástla webová platforma, rástla aj značka Szyszka design. Logá tejto značky dnes už môžte vidieť vo výstavných priestoroch po celom svete- v Kolíne nad Rýnom, Paríži, Varšave, Dubaji alebo aj v New Yorku.

Každý kus nábytku má ich vlastný dizajn, vzniká od základov vo výrobnom závode neďaleko Krakova.
Aj napriek rastúcemu dopytu po jedinečných výrobkoch sa snažia zachovať manufaktúrny charakter výrobkov.
Nábytok je naozaj jedinečný a osobitý, nie príliš komplikovaný, necháva vyniknúť kráse prírodného materiálu.

Nemali by sme zabúdať ani na naše steny , ktoré dokážu náš interiér zmeniť na nepoznanie.  Tapety sú jednoznačne prvok, ktorý dnes dokážeme použiť v akejkoľvek miestnosti. Či už ako doplnok alebo hlavnú dominantu interiéru.

Wanderwall Studio

Kolekcie tapiet WonderWall Studio sú pozvánkou do neobyčajného sveta zloženého zo zvodnej symfónie tvarov a farieb. Štýlovo rôznorodé motívy a výrazná grafika zdôraznia individuálny charakter každého interiéru.

Tapety, ktoré pretvárajú priestor, inšpirujú a vyvolávajú emócie a zároveň sú príkladom moderného dizajnu, ktorý zodpovedá svetovým trendom. Poznávacím znamením všetkých kolekcií od WonderWall Studio sú nádherné detaily, ktoré sú výsledkom ručnej, umeleckej práce.


V rámci dizajnu a funkčnosti by sme určite nemali zabúdať ani na svietidlá.  Správne nasvietenie miestnosti vám zaručí komfort bývania a zároveň podčiarkne dizajn interiéru. Svietidlá sú úplnou samozrejmosť každej miestnosti. No je dôležité vybrať si správne. Preto by sme radi predstavili firmu NOWODVORSKI  kde sa funkčnosť spája s krásnym dizajnom.

Každý z nás sa chce cítiť vo svojom dome príjemne a útulne. Hlavne správne zvolené svetlo nám dokáže navodiť danú atmosféru. Okrem toho dnešné výnimočné dizajny svietidiel sa stávajú šperkom a ozdobou v interiéri.Kolekcie tapiet WonderWall Studio sú pozvánkou do neobyčajného sveta zloženého zo zvodnej symfónie tvarov a farieb. Štýlovo rôznorodé motívy a výrazná grafika zdôraznia individuálny charakter každého interiéru.

Je správne vybrať si materiály a produkty kvalitné tak aby spĺňali všetky naše požiadavky. Zaručene vieme povedať, že Poľsko je lídrom na trhu. A je dôležité sa oslobodiť od predsudkov minulých čias.

.

Kontaktujte nás

    Kontaktujte nás