Skip to content Skip to footer

Určite áno! A jeho výber netreba podceniť. Vhodný stôl do obývačky je, nielen, praktický a funkčný kus nábytku. Slúži ako dekoratívny prvok, ktorý ovplyvňuje vzhľad a dopĺňa atmosféru celej miestnosti.

Nájdite správnu veľkosť

Veľkosť stola by mala zodpovedať veľkosti miestnosti kde bude umiestnený. Nemal by byť príliš malý, ani príliš veľký v pomere k priestoru, v ktorom sa nachádza. Pred výberom stola sa preto rozhodnite, koľko miesta potrebujete pre svoje potreby.

Koľko priestoru by v ňom a na ňom malo byť k dispozícii. No a koľko miesta by malo zostať okolo stola pre pohyb a fungovanie okolo neho.

Zdroj: sitia.com

Voľte štýlový a jedinečný dizajn

Vyberte si stôl, ktorý sa hodí k už nastavenému štýlu obývačky. Existuje mnoho rôznych štýlov, od klasických po moderné. Vyberajte ten, ktorý vyhovuje vášmu vkusu. Uistite sa, že stôl ladí s farbou stien, nábytku a dekorácií.

Zdroj: nobonobo.pl

Materiály a tvary

Stôl môže byť vyrobený z rôznych materiálov vrátane dreva, kovu, skla alebo kameňa. Dbajte nielen na dizajn, ale aj odolnosť a ľahkú údržbu materiálu. Ak máte deti alebo domáce zvieratá, vyberajte špeciálne materiály, ktoré sú odolné voči poškodeniu a ľahko sa čistia. Dojem z jednotlivých materiálov tiež nie je rovnaký.

Zdroj: ajnfach.com

Drevo je teplé, a monolitické kúsky vedia byť štýlové, jedinečné, priam umelecké výtvory. sklo dýcha luxusom, sterilitou a je chladné. Kov posunie váš interiér bližšie k industriálnemu štýlu.

Mramor a iný kameň so sebou prinesie kus prírody, surovosti a jedinečnosti.

Zdroj: sitia.com

Funkčný, ergonomický, po ruke

Stôl môže slúžiť na kadečo. Niektorí na ňom aj jedia, iní ho používajú ako skladisko na veci, pre ďalších plní občasnú funkciu, keď práve fungujú v priestore obývačky.

Zdroj: nobonobo.pl

Kontaktujte nás

    Kontaktujte nás