Skip to content Skip to footer

Vitajte vo svete najnovších interiérových trendov na rok 2024, ktoré predstavuje LIBRE DESIGN!
V tomto článku vás pozývame na fascinujúcu cestu po najnovších inšpiráciách, ktoré posunú vaše interiéry na novú úroveň šarmu a elegancie.

Zostaňte naladení na trendy, ktoré budú v nadchádzajúcom roku vládnuť svetu interiérového dizajnu!

Nedokonalosť ako nový rozmer výnimočnosti

V roku 2024 stavte na nedokonalosť a vytvorte priestor plný charakteru. Neobvyklé textúry, kartáčované efekty, ako aj hlinené a vápenné omietky s fascinujúcimi textúrami sú kľúčovými prvkami, ktoré dodajú interiéru individualitu a nedokonalé pozadie sa stane dokonalým základom pre mnohé aranžmány, najmä tie, ktoré vychádzajú z minimalistickej, japonskej alebo boho estetiky.

Zdroj: (Heritage) Zdroj: (Ceradbud)

Teplé odtiene

Farba roka 2024 je Peach Fuzz (PANTONE 13-1023), ktorá sa vyznačuje jemným broskyňovým odtieňom plným tepla a upokojujúcich pocitov. V dobe neistoty a všadeprítomného chaosu hľadáme to, čo upokojuje a zároveň vzbudzuje optimizmus. To bol nápad inštitútu Pantone – určiť farbu, ktorá nám dodáva dobré, pozitívne emócie, vyživuje nás, ale zároveň nás približuje k sebe samým. LIBRE DESIGN ponúka jemné pastelové, hlboké hnedé a karamelové tóny, ktoré vnesú do každého priestoru harmóniu a teplo.

Zdroj: (Fabrkaform.pl)

Buklé na čele interiérových trendov

Tento materiál poznajú fanúšikovia módy zo slávnych blejzrov Coco Chanel, ktoré nosila princezná Diana alebo Jackie Kennedy. Za svoju návrat medzi trendy  však vďačí Taylor Swift, ktorá sa v roku 2020 objavila na obálke časopisu Vogue v saku zhotovenom práve z tejto látky. Buklé potom zaznamenalo prudký nárast záujmu a čoraz častejšie sa používalo nielen v móde, ale aj ako tkanina v interiérovom priemysle. Názov “buclé” z francúzštiny znamená “slučka”, čo je priamy odkaz na priadzu, z ktorej sa buklé vyrába. Pre tento typ priadze sú charakteristické početné uzly a slučky na jej povrchu, ktoré sú nepravidelné a rôzne veľké. V tejto nepravidelnosti spočíva celé čaro tkaniny buklé – jej neideálny, vypuklý povrch je mäkký, teplý a príjemný na dotyk. Pôvodne sa látka buklé vyrábala výlučne z vlny, ale dnes je rovnako nápadnou a oveľa odolnejšou surovinou používanou na jej výrobu polyester.

Dobrým príkladom je kombinácia priadze v uzlovej väzbe so zlatou alebo striebornou niťou. Táto kombinácia vytvára lesklú a exkluzívnu tkaninu, ktorá sa ideálne hodí na glamour pohovku, zatiaľ čo biely buklé pripomína kus nábytku čalúnený ovčou kožou a bude sa hodiť k škandinávskemu, ako aj boho alebo japonskému štýlu.

Preto navrhujeme použiť tento mäkký materiál na čalúnenie pohoviek, kresiel a postelí a vytvoriť tak interiér plný elegancie a pohodlia.

Zdroj: (Toptextil )

Nová verzia minimalizmu

Hoci minimalizmus vládne vo svete dizajnu už roky, získava novú podobu, ktorá sa zameriava na mäkké formy a oblé línie. Do popredia sa dostávajú masívne minimalistické modely so zaoblenými tvarmi, ktoré zaujmú svojou zaujímavou estetikou a ponúkajú nový pohľad na tradičný prístup k minimalizmu.

Ak chcete vo svojom interiéri navodiť atmosféru úplného uvoľnenia, musíte sa rozlúčiť so všetkým, čo je ostré a hranaté. To platí aj pre steny, na ktorých sa opäť objavia krivky a dekoratívne prvky s organickou formou. Motív kruhu musí kraľovať – v látkach a kobercoch, ako aj v obrazoch a zrkadlách. Inšpiráciou bude éra Art Deco a 70. roky 20. storočia.

Zdroj: (Nobonobo)

Minimaluxe – moderný luxus

Minimaluxe, kombinácia minimalizmu a japonského dizajnu, je moderným luxusom spoločnosti LIBRE DESIGN. Kombinácia japonského a škandinávskeho minimalizmu je tu s nami už niekoľko rokov a je stále populárna, ale v budúcej sezóne jej budú dominovať neutrálne farby a prírodné materiály, ako je drevo, vlna alebo ľan. Interiéry zariadené v japonskom štýle budú napriek stále minimalistickej forme pôsobiť útulnejšie ako doteraz, čo osloví ľudí, ktorí sú unavení z nadmerných podnetov na dennej báze. V dekoroch sa bude používať nábytok z dreva alebo ratanu, všetko jednoduché a racionálne, samozrejme, stále so zachovaním minimalistických farieb a vzorov. Prírodné, odolné materiály nahrádzajú tradičné prvky luxusu a vytvárajú interiéry s jedinečnou atmosférou.

V roku 2024 budú obývacie izby útulné a neformálne. LIBRE nanovo definuje minimalizmus zavedením teplých tónov a rôznych textúr, čím vytvára príjemné priestory na relaxáciu.

Zdroj: (Mirat.eu)

Inšpirované prírodou

Starostlivosť o životné prostredie už nie je trendom, ale trvalou súčasťou interiérového dizajnu. Venujeme pozornosť výberu materiálov, dbáme na to, aby sme neplytvali prírodnými zdrojmi. Na redizajn interiéru využívame materiály a prvky, ktoré už vlastníme alebo tie, ktoré sú ľahko obnoviteľné, ako je bambus, ratan alebo korok. Starostlivosť o životné prostredie sa premieta aj do spôsobu, akým sa staráme o naše interiéry. V roku 2024 bude príroda v interiéroch znamenať predovšetkým prírodné materiály, drevo, kameň, ale aj materiály ako meď a ľan alebo vlna. Prírodu budeme nielen vidieť, ale aj cítiť každým dotykom, a to všetko vytvorí pokojné a harmonické prostredie.

Preskúmajte priestory spolu s LIBRE DESIGN!

Nechajte sa inšpirovať a pretvorte svoj priestor podľa najnovších interiérových trendov na rok 2024. LIBRE DESIGN ako váš kľúč k jedinečným priestorom ponúka inovatívny prístup k vytváraniu interiérov v súlade s najnovšími trendmi. Objavte s nami, ako môžete premeniť svoje interiéry pomocou sviežich trendov a moderného dizajnu. Nechajte svoje interiéry rozprávať príbeh, ktorý je moderný a zároveň plný charakteru!

Leave a comment

Kontaktujte nás

    Kontaktujte nás