Skip to content Skip to footer

Obývačka je priestor, kde trávime veľa času oddychom, rozprávaním sa s rodinou a priateľmi, pozeraním televízie či čítaním kníh. Preto je dôležité, aby bola zariadená funkčne, esteticky a predovšetkým útulne. Útulnosť interiéru ovplyvňuje mnoho faktorov. Jedným z nich je aj farebná škála.

Útulnosť je spojená s pocitom tepla, bezpečia a pohodlia

Je to pocit pokoja, harmónie a blízkosti. Priestor, v ktorom žijete ovplyvňuje aj váš emočný stav, mieru šťastia a spokojnosti so životom. Útulnosť sa často spája s láskou, nehou a prijatím, ako aj s teplým osvetlením, mäkkými tkaninami, vôňami, zvukmi a inými zmyslovými podnetmi, ktoré ovplyvňujú našu pohodu.

Jeden z prvých podnetov, ktoré vnímate v priestore sú farby. Pozrime sa na palety, ktoré vám v obývačke budú zaručene fungovať.

Farebná schéma útulnej obývačky

Prvá vec, ktorej treba venovať pozornosť je výber farieb. Stojí za to vybrať farby, ktoré prinesú do interiéru pokoj a harmóniu. Na tento účel môžete použiť odtiene bielej, béžovej, šedej a pastelových farieb. Takéto farby budú dokonale ladiť s nábytkom v rôznych štýloch, od klasických až po moderné.

Oplatí sa staviť na jemné, tlmené farby, ktoré priestor nezahltia.

Tieto farby budú v obývacej izbe fungovať dokonale

Béžová a biela

Táto kombinácia farieb vnesie do interiéru pokoj a harmóniu. Béžová pohovka, biely nábytok a jemné doplnky v odtieňoch béžovej a bielej sa k tejto farebnej schéme dokonale hodia.

Sivá s bielou

Priestoru dodajú elegantný a moderný charakter. Sivá sedačka, biely nábytok a doplnky v odtieňoch šedej a bielej budú spolu dobre ladiť.

Zdroj: nobonobo.pl

Tmavšia zelená a horčicovo hnedá

Trochu ako v luxusnom lese, trochu ako v salóne, v každom prípade príjemne. Prírodnými farbami nikdy nič nepokazíte. Našim zmyslom sú prirodzené, preto sa v nich cítime, doslova, ako doma.

Zdroj: nobonobo.pl

Hnedá so sivou

Kombinácia odtieňov klasickej hnedej, dodáva interiéru hrejivú atmosféru. Hnedá sedačka, drevený nábytok a doplnky v odtieňoch hnedej dokonale doladia útulný interiér. Šedá vnesie nádych elegancie a vážnosti, no stále príjemnej a tlmenej.

Zdroj: nobonobo.pl

Kontaktujte nás

    Kontaktujte nás